הטיפול בחולה שבץ במחלקה הנוירולוגית בבית החולים רמב"ם
כתבה שהשתתפתי בכתיבתה על הטיפול המוצלח בחולה שהיה בתרדמת לאחר שבץ קשה. הכתבה פורסמה בגיליון אביב 2014 של עיתון "אורז" לרפואה סינית ומיועדת למטפלים ברפואה סינית.
הכתבה מספרת על אחד הטיפולים שהשתתפתי בהם במסגרת התמחות שעברתי במחלקה הנוירולוגית בבית החולים רמב"ם בחיפה.
קישור לקריאת הכתבה המלאה מתוך עיתון "אורז"
מתוך הכתבה:
… סיפורו של א', בן 76, בו טיפלנו במחלקה הנוירולוגית.
כאשר הגענו לראשונה למיטתו והסתכלנו עליו, א' שכב במיטה עם עיניים עצומות.
כבר קרוב לחודש שהוא היה מחוסר הכרה, מגיב חלקית לגירויים פיזיים אך לא תקשר עם הסביבה.
א' הגיע למחלקה הנוירולוגית בבית החולים רמב"ם בחיפה לאחר שסבל משבץ מוחי דימומי חמור מאוד בחלק השמאלי של מוחו. בתחילה הוא סבל מסחרחורות, דיבור לא ברור וחולשה בצד ימין.
לאחר מכן התדרדר מצבו והוא איבד את הכרתו לאחר שחיברו אותו למכונת ההנשמה. בתיאום ולבקשת המשפחה והצוות הרפואי הוחלט להתחיל טיפול בדיקור בא'.
מעיון בתיקו הרפואי של א', התברר שבבדיקות CT-n האחרונות לא נראה כבר כל סימן לדימום פעיל, מה שהופך את א' למועמד לטיפול בדיקור סיני. בנוסף התגלו גם מחלות רקע של סכרת, יל"ד, היפרליפידמיה ואנמיה ששופכות אור על המצב שהוביל לשבץ.
הדופק של א' היה חזק במידה מפתיעה עבור אדם ששוכב ללא הכרה במשך חודש. מכיוון שרשימת התרופות שניתנו לו היא ארוכה, סבירות גבוהה היא שהן אלה שהשפיעו על הדופק בצורה
זו. העמדות היחידות שהיו ממש חלשות היו הקיבה ומגן הלב. דופק הכליות הורגש אבל היה חסר
שורש. בנוסף, לדופק כולו היתה איכות של חוסר זרימה, תקיעות.
את הלשון של א' לא הצלחנו לראות בגלל שפיו היה סגור למחצה וכמובן שלא יכולנו לבקש ממנו להוציא אותה.
באופן כללי שבץ מוחי עם איבוד הכרה מיוחס ברפואה הסינית לעליה אלימה של רוח פנימית של הכבד שיכולה לבוא על רקע של אטיולוניות שונות. ככל שמתחילים לטפל בדיקור מהר יותר, כך הסיכוי לעזור למטופל גדול יותר.
במצב זה יש להכניס את המחטים ומיד להוציאן על מנת לא לפזר מדי. בהמשך, יש לפזר רוח ולחות מהצד הפגוע ע"י פיזור נקודות יאנגיות בהתאם לאיזורים הפגועים.
בסה"כ, א' טופל 5 פעמים במחלקה הנוירולוגית:
…